Promocija petog broja časopisa Tristotrojka

ArhiLektura tristotrojka

Tristotrojka je studentski časopis za arhitekturu, dizajn i umjetnost. Započet je kao samostalni projekat grupe studenata na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu 2014. godine, ali čak i prije objavljivanja prvog broja je privukao zanimanje velikog broja studenata i arhitekata a radu redakcije Tristotrojke se pridružio veliki broj studenata arhitekture i drugih srodnih fakulteta iz regiona. Prvi broj Tristotrojke bio je nagrađen i izložen na sarajevskoj godišnjoj izložbi Collegium Artisticum 2014. godine, a drugi broj je predstavljen na Danima arhitekture 2014. u Sarajevu. Posljednje priznanje je primljeno na Salonu arhitekture u Novom Sadu 2016. godine. Časopis uređuju studenti, a sadržaj kreiraju i prate svi zainteresovani. Sadržaj nudi stručne tekstove i pregled studentskih radova sa različitih fakulteta iz regiona, a fokus je na tekstovima edukativnog i informativnog karaktera koji promovišu umjetničke i tehničke oblasti i struke, zapažena ostvarenja, studentski aktivizam i saradnje. 

Tristotrojka postaje međunarodna platforma za komunikaciju i saradnju studenata balkanskog regiona sa saradnicima širom svijeta. Organizuje događaje, predavanja i panel diskusije, nastojeći poboljšati dijalog između struke i javosti kao i uključiti studente u rasprave o aktuelnim dešavanjima o arhitekturi i razvoju grada.

Promocija petog broja časopisa Tristotrojka održat će se u četvrtak, 08.02.2018. u Kinu Meeting Point, sa početkom u 20:00. 
Tristotrojka poziva sve zainteresovane da prisustvuju događaju na kojem mogu preuzeti besplatan primjerak časopisa, 
pogledati izložbu grafičkog dizajna učesnika konkursa za naslovnu stranicu, 
te čuti komentare stručnjaka na temu Naslijeđe zrele moderne u Sarajevu sa osvrtom na KSC Skenderija. 
Gosti su Nasiha Pozder, doktorica iz oblasti arhitekture i urbanizma, zaposlena na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu na Katedri za urbanizam i prostorno planiranje, i Maroje Mrduljaš, arhitekt, kritičar arhitekture i dizajna, predavač na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a aktuelni fokus njegovih interesa je modernizam druge polovice 20. stoljeća u regiji bivše Jugoslavije te savremene arhitektonske prakse. 

Ulaz je besplatan, a više o Tristotrojci možete pročitati ovdje.

(sa-c.net)


Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top