Izrada Regulacionog plana „Podgaj-Tekija“

RP Podgaj Tekija

Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 51. redovnoj sjednici, održanoj 27. februara 2020. godine, donijelo Odluku o pristupanju izradi Regulacionog plana „Podgaj-Tekija“ („Službene novine KS“, broj 14/20).

Budući da je važeći Regulacioni plan za ovu prostornu cjelinu usvojen 2010. godine, ocijenilo se opravdanim pristupiti izradi novog provedbeno-planskog dokumenta kroz koji će se sagledati sve promjene u prostoru, preispitati opravdanost prethodnih planskih rješenja kao i potrebe za budućim prostornim razvojem, te razvojem saobraćajne i komunalne infrastrukture.

U cilju uključivanja javnosti u postupak pripreme i izrade Plana, općinski načelnik u svojstvu Nosioca pripreme upućuje drugi javni poziv zainteresiranim stranama za dostavu prijedloga i sugestija za određena planska rješenja na ovom području, koja će biti razmotrena u postupku izrade osnovne koncepcije Plana kao njegove prve draft verzije, od strane Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo.

Nakon izrade osnovne koncepcije Plana slijedi novo uključivanje javnosti i to putem javne tribine, te organizacija javnog uvida i javne rasprave nakon utvrđivanja Nacrta plana.

Prijedlozi u pisanoj formi mogu se dostaviti Službi za investicije, komunalni razvoj i planiranje putem protokola Općine Centar ili putem e-mail na sljedeće adrese : Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. 

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top