Noći arhitekture 2019

noci arhitekture 2019

Dok se pripremamo za Dane arhitekture 2020. godine, imaćemo priliku gledati i slušati predavanje jednog od najprestižnijih turskih arhitekta: GAD Architecture iz Istanbula.

Noći arhitekture se održavaju 10. oktobra 2019. godine, sa početkom u 20:00h u kinu Meeting point.

Pored Turske, GAD Architecture svoje biroe ima u New Yorku, Moskvi i New Jerseju. GAD vjeruje da mediji, tehnološke inovacije i brzomijenjajući obrasci društvenog života 21. stoljeća utječu na arhitekturu i urbanizam. U proteklih 30 godina GAD je započeo održiv pristup arhitekturi kroz nevjerojatno širok raspon radova na razvoju arhitekture koja reaguje na brzi ritam našeg vremena. GAD-ov uspjeh leži u metodičkom istraživanju programskih zahtjeva klijenata u kombinaciji s iterativnim postupkom digitalnog i fizičkog modeliranja.
GAD vjeruje da se arhitektura kao praksa oslanja na razumijevanje historijskih pokreta arhitekture, kao i na istraživanje i eksperimentisanje radi razvoja naprednih oblika i materijala. Od svog osnivanja GAD proizvodi dinamične, inovativne koncepte i istraživanja prožeta razmišljanjima iz novih načina kognitivnog razmišljanja i računalnog znanja. Iako su mnogi od realizovanih projekata visoko priznati javni objekti, poput kulturnih centara i gradskih zgrada, GAD je također dovršio nekoliko uglednih privatnih projekata, uključujući stambene zgrade, hotele i vile. Karte se mogu rezervisati putem maila Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. Cijena ulaznica je 4 KM za studente, a za ostale 5 KM. Sve dodatne informacije možete dobiti na Facebook stranici Dana arhitekture, kao i na web stranici www.daniarhitekture.ba.

Pokrovitelj događaja je kompanija Geberit. Grupacija Geberit djeluje širom svijeta i vodeći je ponuđač sanitarnih proizvoda na europskom tržištu. Kao integrirani koncern sa snažnom lokalnom prisutnošću u većini europskih zemalja Geberit može ponuditi jedinstvenu dodanu vrijednost kako na području sanitarne tehnike tako i na području kupaonske keramike.

(sa-c.net)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top