Energetski dani - Sarajevo 2015

energetski dani sarajevo septembar 2015

U ponedjeljak, 14.09.2015. u 11.00 sati u Gradskoj upravi Grada Sarajeva održat će se press konferencija povodom „Energetskih dana Sarajevo 2015.“, manifestacije koja će održati od 16. do 19. septembra u organizaciji Grada Sarajeva i Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ).

Na konferenciji novinarima će se obratiti: prof.dr. Ivo Komšić, gradonačelnik Sarajeva, njegov savjetnik g. Hajrudin Ibrahimović, Johannes Elle, menadžer Otvorenog regionalnog fonda za JIE – Energetska efikasnost Njemačkog društva za međunarodnu suradnju, te Dubravka Bošnjak, voditelj projekta „Energetskih dana Sarajevo 2015. ispred GIZ-a. S obzirom da će se dio programa manifestacije realizirati i u vrtićima JU „Djeca Sarajeva“ i „Amel i Nur”, na press konferenciji će se obratiti i predstavnici ovih ustanova, te Udruženja „Giro di Sarajevo”, koji će u okviru ove manifestacije održati promociju bicilkističke staze i sigurne vožnje bicikla.

Organizacija „Energetski dani arajevo 2015.“ je jedna od aktivnosti Grada Sarajeva, kao članice Povelje gradonačelnika o energetski efikasnim gradovima ( 6.000 gradova Evrope, od čega je 16 bh. gradova/općina iz oba entiteta), te potpisnika Memoranduma o razumijevanju za ,,Stvaranje mreže energetski efikasnih glavnih gradova u jugoistočnoj Europi” ( BiH, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Albanija i Njemačka), u cilju daljnje implementacije projekta racionalnog korištenja i upravljanja energijom u cijelom regionu.
Press konferencija će se održati u sali Gradske uprave Grada Sarajeva br.320/III (ul.Hamdije Kreševljakovića 3).

 (Sarajevo.ba)


 

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top