Arhitektonska radionica: Sou Fujimoto u Dubrovniku

Sou FujimotoSou Fujimoto, pobjednik ovogodišnjeg Venecijanskog bijenala, održat će predavanje u Dubrovniku, 23. listopada/oktobra u 19 sati, u Poslijediplomskom središtu Dubrovnik, u okviru ciklusa predavanja u organizaciji studentske arhitektonsko-urbanističke radionice Škola Grada – Dubrovnik 2012 i Dana Orisa.

U okviru studentske arhitektonsko-urbanističke radionice Škola Grada – Dubrovnik 2012, koja će se održati u Dubrovniku od 22. do 27. listopada/oktobra pod vodstvom profesora Nenada Fabijanića, organizirana su brojna predavanja renomiranih stručnjaka na kojima mogu prisustvovati svi zainteresirani, a sudjelovanje će se bodovati u Programu stalnog stručnog usavršavanja.

Dubrovnik, ambijent koji sumira gotovo sva mediteranska izvorišta i slojeve, grad koji u najvišem smislu otjelovljuje pojam grada i spomenika, idealna je podloga za poduku i učenje o problemu odnosa tradicije i suvremenosti u arhitekturi.

Studentska vježba na ovoj radionici usmjerena je ka afirmaciji i valorizaciji baštine. Tema ovogodišnje Škole je uređenje Boškovićeve poljane, jednog od naših najinteresantnijih baroknih sklopova čije uređenje već desetljećima intrigira struku. 

Od 23. do 26. listopada/oktobra u Poslijediplomskom središtu Dubrovnik održat će se prezentacije studentskih radova i tematska predavanja vezana na ideju zadatka, prakse i teorije. Predavanja će održati renomirani stručnjaci, a vrata su otvorena svim zainteresiranim gostima i sudionicama, arhitektima, povjesničarima, kulturnim djelatnicima, umjetnicima, političarima... građanima.
 
Raspored događanja u Poslijediplomskom središtu Dubrovnik (Don Frana Bulića 4):
 
Utorak, 23. listopada/oktobra
9-13h otvorenje izložbe i prezentacija studentskih radova
15-20h predavanja:
1. Romano Duić – Neke dubrovačke slike i arhitekti
2. Snješka Knežević – Novi trgovi starih crkava. Primjeri iz Europe
3. Nenad Fabijanić – Probni baloni za Planet utopija (2. dio)
4. Sou Fujimoto (u suradnji s Danima Orisa)
 
Srijeda, 24. listopada/oktobra
9-12h prezentacija studentskih radova; zaključna rasprava
15-19h predavanja
1. Matko Vetma – Od piazze Mercatale do pjace u Gružu
2. Joško Belamarić – Splitska lekcija Roberta Adama
3. Frank Walker – National and international: Charles Rennie Mackintosh and the relevance of the past
 
Četvrtak, 25. listopada/oktobra
9-13h razgledavanje lokaliteta recentne arhitekture u Dubrovniku
15-19h predavanja
1. Slobodan Vuković – Samospoznaja u zrcalu Grada
2. Ivo Babić – Povijesne jezgre dalmatinskih gradova i njihova sudbina Jednoćelijske crkvice s polukružnom apsidom. Jedno dugo trajanje

(daz/sa-c.net)


Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top