Plutajući hoteli za Svjetsko prvenstvo u fudbalu

plutajuci hoteli za Svjetsko prvenstvo katar

U planu je projekat koji podrazumijeva izgradnju 16 plutajućih hotela za smještaj turista i navijača koji će posjetiti Katar za vrijeme održavanja Svjetskog prvenstva u fudbalu 2022. Nalaziće se na ostrvu Qetaifan North, u neposrednoj blizini međunarodnog stadiona Lusail, koji će biti domaćin otvaranja i zatvaranja "FIFA World Cup 2022". Projekat su osmislili ADMARES i Sigge Architects.

Tokom ove manifestacije se očekuje veliki broj posjetilaca, pa su shodno tome planirane aktivnost i sadržaji koji će to sve ispratiti - biće napravljena navijačka sela tokom turnira, kao i plutajući hoteli. Ostrvo domaćina prostire se na oko 1,3 miliona metara kvadratnih sa 830.000m² atrakcija i sedam plaža. Uz minimalan uticaj na životnu sredinu, plutajući hoteli su održivo rješenje za smještaj velikog broja ljudi.

ADMARES stvara nove vrijedne nekretnine na vodi - inovativne plutajuće konstrukcije. Ova kompanija je u saradnji sa finskom arhitektonskom firmom Sigge Architects, osmislila projekat modernog i urbanog plutajućeg kompleksa, u blizini grada Lusail u Kataru. Projekat će činiti ukupno 16 identičnih plutajućih hotela. Svaki objekat će biti na četiri sprata, dužine 72 metra i širine 16 metara, i u okviru njega će se nalaziti 101 soba za goste, restoran i lounge bar. U okviru kompleksa će se nalaziti ukupno 1616 hotelskih soba.

Ovo je prvi put da će se u potpunosti plutajući objekti koristiti kao privremeno rješenje za smještajne potrebe ovog nivoa. Ovim hotelima nisu potrebne velike luke i duboka voda. Nakon Svetskog kupa, hoteli se mogu smjestiti na bilo koju obalnu lokaciju gde je voda duboka najmanje 4 metra. Mikael Hedberg, izvršni direktor ADMARES-a dodao je i to da su uzbuđeni što su dio rješenja za smještaj tako velikog broja ljudi za potrebe "FIFA World Cup 2022".

Potpisan je Memorandum o razumijevanju između ADMARES i Qetaifan koji uključuje izgradnju i rad 16 plutajućih hotela na obalama ostrva Qetaifan North, za smještaj gostiju. U planu je da konstrukcije budu završene tačno na vrijeme za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. koje će se održati u Kataru.

(gradjevinarstvo.rs)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top