Novi set za strukturno modeliranje "Mola3"

mola structural kit 3

Prateći popularnost svoja prva dva seta za strukturno modelovanje, Mola Model je pokrenuo i kampanju za „Mola Structural Kit 3“ na Kickstarteru. „Mola3“ uvodi kablovske strukture u sistem praktičnog strukturalnog učenja, integririšući se sa prethodna dva seta. Pošto su Mola setovi dizajnirani kao jedinstveni modularni sistem, novi komplet se može kombinovati sa prethodna dva (povezani su preko magneta), kako bi se modelirale konstrukcije uz pomoć dvojezičnih uputstava, kao što su „Sydney Harbour Bridge“ ili londonski „Stansted Airport“.

„Mola1“ je bila najuspješnija crowdfunding kampanja (kampanja koju finasira veći broj ljudi) u Brazilu u vrijeme objavljivanja. Međutim, kada je izašla „Mola2“ prestigla je taj rekord. Preko 8.000 ovih prethodnih setova prodato je u više od 70 zemalja.

„Mola3“ sadrži 237 novih dijelova koji proširuju mogućnosti prethodna dva izdanja, što je potpuno kompatibilno. Novi kablovski elementi, priključci i poluge za ojačanje omogućavanju istraživanje sistema kao što su: viseći mostovi, kablovski mrežni sistemi i tensegriti strukture.

Mola modeli daju korisnicima priliku da steknu praksu i iskustvo u razumijevanju apstraktnih strukturnih koncepata. Eksperimentisanjem sa različitim dijelovima, modelari mogu iz prve ruke da vide simulaciju sa naučno tačnim strukturnim svojstvima.

Brazilski arhitekta Márcio Sequeira de Oliveira stvorio je Mola kao opipljiviji pristup učenju o različitim vrstama konstrukcija i od tada je usvojen kao dio nastavnog plana i programa u srednjim školama i na univerzitetima. Set je jednostavan i dovoljno intuitivan da mogu da ga koriste i oni koji nisu stručni ili kako bi se reklo dobar je i za „rekreativnu upotrebu“. Služi svakome ko želi da sazna više o zgradama i konstrukcijama koje okružuju naš svakodnevni život.

(gradjevinarstvo.rs)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

 

Top