Izgradite vaš sopstveni grad

townscraper game

Industrija video igara je jedna od najbrže rastućih koja bilježi stalni porast iz godine u godinu i postaje sve značajnija u privrednom razvoju zemalja. Žanrova je veoma puno (akcija, avantura, edukacija…) ali među zanimljivijim svakako jesu igre strategije i simulacije. Simulacije izgradnje gradova, objekata i sl. su popularne i među starijom populacijom i često se nazivaju i "građevinske" igrice.

Nedavno je lansirana igrica ove vrste koja je dobila dosta pozitivnih kritika - u pitanju je "Townscaper". Ovo je nova građevinska igra koja korisnicima omogućava da stvore svoj spostveni grad, i to na vrlo jednostavan način korištenjem elemenata dostupnih na klik. Osmislio ju je Oskar Stalberg koji je inspiraciju našao u skandinavskim gradovima - Stokholmu i Kopenhagenu i knjigama za djecu. On za igricu kaže da je eksperimentalni poduhvat i da je u pitanju više "igračka" nego video igra.

Komande su prilično jednostavne, preko lijevog klika se gradi dok je desni za rušenje. Počinje se od gradnje temelja, nakon čega se blokovi postavljaju jedan na drugi ili jedan do drugog. Obazbjeđeni su mnogoborjni dodatni sadržaji, tj. karakteristike u zavisnosti od toga šta treba da se gradi - terasa, lukovi, mostovi, vrtovi, lestve i sl. Pozadinski zvukovi su svedeni na minimum, izuzev onog koji se čuje kada materijal potone u more.

Za gradnju “Townscapera” se koriste mali elementi kako bi igra bila još razigranija i zanimljivija, pa su tako opeke i kamenje u različitim bojama ali se mogu dodati i detalji tipa - poštanski sandučići, galebovi na krovovima, sićušne čizme na kućnim pragovima, itd. U planu je dodavanje još funkcija prema zahtevima igrača, pa se zato od njih traži da izađu u susret i snime svoje kreacije.

"Townscaper" se može preuzeti na Steamu gde je dobio dobre kritike.

(gradjevinarstvo.rs)

Prijavite se ili registrujte kako biste ostavili komentar.

Prijavite se Registrujte se

Top