Sarajevo | Planirana mreža cesta

09 Mar 2012 04:05 - 27 Nov 2018 12:01 #600 by xYz



Sarajevska obilaznica

Gradski autoput

Zapadni prilaz gradu

Južna longitudinala

Sjeverna longitudinala

Prva transferzala

Šesta transferzala

Dvanaesta transferzala

Y. A. - 1974.: Today I have come bearing an olive branch and a freedom fighter’s gun! Do not let the olive branch fall from my hand. I repeat: do not let the olive branch fall from my hand!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

12 Nov 2012 18:29 - 12 Nov 2012 18:30 #2505 by Admir

Uklanjaju se objekti na trasama cesta



Po nalogu Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, pokrenut je postupak rješavanja imovinskopravnih odnosa na južnoj longitudinali i XII transverzali. Ove dvije saobraćajnice planirane su za izgradnju sljedeće godine, a do tada će biti riješeni imovinskopravni odnosi na trasama kojima će nove ceste prolaziti.

"Na XII transverzali je pokrenut postupak rješavanja imovinskopravnih odnosa na rampi C, predviđenom pothodniku ispod glavne gradske saobraćajnice, na dijelu gdje je predviđeno izmještanje dijela gradskog kolektora Bačevo, izgradnja vijadukta kao i ostale aktivnosti shodno važećim zakonima i Okvirnim planom za preseljenje i naknade koje vrši Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i Zavod za izgradnju. Uporedo s tim, u postupku rješavanja pred Općinom Ilidža je i preostalo zemljište na potezu od mosta na Miljacki do pumpe Energopetrola", istakla je Ljiljana Pelidija, direktorica Zavoda za izgradnju KS-a.

Uknjižba zemljišta

Kada je u pitanju južna longitudinala, pokrenut je postupak rješavanja imovinskopravnih odnosa na dionici od profila P1-P35 i na planiranom rondou kod pekare As, kao i na cijeloj dionici pomenute saobraćajnice, s ciljem uknjižbe zemljišta u zemljišnim knjigama Općinskog suda u Sarajevu. Pomenute aktivnosti provodi Općina Novo Sarajevo.

Visina naknada za eksproprisane nekretnina i preuzeto zemljište ovisi od procjena vještaka građevinske i poljoprivredne struke, koji su angažirani u upravnom postupku, odnosno od procjene vještaka angažiranih od Općinskog suda u Sarajevu u vanparničnom postupku određivanja naknade, a ukoliko je predmet upućen na Sud s ciljem određivanja naknade.

Mehanizmi

Termin završetka postupka rješavanja imovinskopravnih odnosa ovisi od okončanih postupaka prema gore navedenim zakonima i odlukama, koji stranama u postupku omogućavaju pokretanje žalbenih mehanizama i na taj način prolongiraju ulazak u posjed eksproprisanih nepokretnosti korisnika eksproprijacije do njihovog okončanja pred Federalnom upravom za geodetske i imovinskopravne poslove, odnosno Kantonalnim sudom u Sarajevu ukoliko je pokrenut upravni spor.

(Oslobodjenje)
[/i]

Sei bella come un gol al 90´!

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

07 Mar 2013 16:59 #3218 by erol
Jel slučajno neko u toku kada kreću ovi radovi na Grbavici?

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

08 Mar 2013 23:51 #3219 by neXus
Prošle godine su rekli da će u septembru 2012. biti izabran izvođač radova na tenderu. Tender je sproveden, ali nisam našao informaciju koja je firma dobila posao i kada počinju radovi. Svi su odjednom prestali pisati o Južnoj longitudinali.

:confused:

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

09 Mar 2013 00:56 #3220 by Hagasa
Prica o dijelu juzne longitudinale je pustena pred lokalne izbore 2012 i to je to, pa nisu jos zavrseni imovinsko-pravni odnosi za Sarajevsku zaobilaznicu, koja je davno davno trebala da bude gotova, a ne nesto drugo. U Sarajevu se uospet ne radi na razvoju cestovne infrastrukture, ili recimo gradskog prijevoza, grad se uospte ne razvija cijeli budzet se kotisti za tekuce troskove odrzavanja, a i za to uzimaju kredite.

Prijava ili Kreiraj račun da se pridružite razgovoru.

Time to create page: 0.085 seconds

 

Top